19@zl-alu.com +8618825982330
Shanghai Alumínium 15000 Yuan Per Tonnára emelkedik

Shanghai Alumínium 15000 Yuan Per Tonnára emelkedik

Aug 24, 2018

A nyersanyagok ára folyamatosan emelkedik

Az utóbbi időben az alumínium-oxid ára fokozatosan felfelé, az alumíniumárak emelkedéséhez vezetett. A jövőben a nem kohászati célú alumínium-oxid minimális árát 3,400 jüan tonnára emelték, ami azt jelzi, hogy az alumínium-oxid ára továbbra is valószínűleg emelkedni fog. A politika szempontjából az idei fűtési szezon gyártási korlátai bővültek, ami befolyásolhatja az alumínium-oxid ellátását. Jelenleg az alumínium-oxid ára fordított állapotban van, ami további keresletet jelent az alumínium-oxidhoz. Várják, hogy az alumínium-oxid árának emelkedése még mindig emelkedik, ez szintén növeli az elektrolitikus alumínium termelési költségeket, majd utána növeli az alumínium árat.


A vállalatok továbbra is fenntartják az árakat

Július közepétől kezdődően, a nagyvállalkozások, hogy pótolják a rugalmasság elvesztése alumínium-oxid termelési árát, az alumínium ára közel 2700 jüan / tonna, augusztus 22-én, Shanghai fémpiac átlagára 3250 jüan / tonna alumínium-oxid, alumínium és alumínium-oxid fő gyártók Kína kohászati minőségű alumínium-oxid a legalacsonyabb eladási ár emelkedik 3400 jüan / tonna, az alumínium-oxid ára és talán néhány felfelé. Emellett az év eleje óta a norsk-hidrogén tulajdonában lévő brazil alumínium-alumíniumöntvényt az önkormányzat a környezeti problémák orvoslására rendezte el, ami a hazai és külföldi alumínium-oxid árak fokozatos felforgatásához vezetett, vagyis a belföldi árak alacsonyabbak mint a külföldi árak.


Augusztus 22-től a sanghaji színesfém nettó aranybánya FOB ára elérte az 565 USD / tonnát, ami 3857,31 RMB / tonna-nak felel meg. A tengerentúli alumínium-oxid ellátottság hiánya teremtette a feltételeket a kínai alumínium-oxid export számára, amely a hazai alumínium-oxid iránti keresletet váltotta ki. Júniusban Kína exportált 118 ezer tonna alumíniumoxidot, a legmagasabb 2002 óta, a vámadatok szerint.


Ezenkívül a politikában a termelési határértékek a fűtési szezonban kibővültek idén, beleértve a fen-wei síkot is. A régióban található Luliang, az alumínium-oxid egyik legnagyobb termelője, amely az ország termelési kapacitásának mintegy 20 százalékát teszi ki. Összességében az alumínium-oxid árak még mindig fennállnak a felfelé fordított térben.


Az elektrolitikus alumínium gyártási költségek emelkednek

Az alumínium az egyik legfontosabb alapanyag az elektrolitikus alumíniumgyártáshoz. Ezért az alumínium-oxid árának emelkedése növeli az elektrolitikus alumínium termelési költségét, összenyomja az elektrolitikus alumínium olvasztók nyereségterét és megakadályozza az olvasztók készségét. A becslések szerint augusztus 22-én az elektrolitikus alumínium gyártási költsége 14673,88 tonna, a nyereség elérte a -83,88 jüan / tonna, és a nyereségszint viszonylag alacsony volt, ami csökkenti az elektrolitikus alumínium olvasztók hajlandóságát a termelés megkezdésére és újraindítására Termelés. Az elektrolitikus alumíniumkészletek továbbra is kimerültek lesznek.


Ráadásul Kínában az elektrolitikus alumínium olvasztók 70% -a saját erőművekkel van felszerelve. Az elmúlt két évben az állam arra késztette az olvasztókat, hogy visszaszerezzék a kormányzati forrásokat és a kereszttámogatásokat, ami meggyengítette az elektrolitikus alumínium olvasztók saját erőműveivel szembeni termelési költségelőnyét, és megemelkedik az elektrolitikus alumíniumipar átlagos termelési költsége .


Alumínium profil kivitele fényes szemet

A lefelé irányuló kereslet teljesítménye szerény volt, az adatok azt mutatták, hogy mind az ingatlanpiac, mind az autópiac az elmúlt év hasonló időszakában alulteljesített. A vámhatóságok által kiadott adatok szerint júliusban az alumínium és alumínium extrudálás exportvolumene 519 ezer tonna, a második legmagasabb szint a történelemben. Az alumínium extrudálás exportja jó, elsősorban azért, mert a shanghai-tüdő-alumínium és az alumínium aránya továbbra is alacsony. Annak ellenére, hogy hivatalosan bejelentettünk egy 25 százalékos vámtételt a kínai 16 milliárd exportra, az alumínium-oxidot és a termikus széntermelést otthon végezték el, és a makro-klímának az elektrolitikus alumínium termelési költségeire gyakorolt hatása várhatóan korlátozott.


Összefoglalva, a politikák és alapok hatása alatt még mindig van lehetőség arra, hogy az alumínium-oxid ára emelkedjen. Az elektrolitikus alumínium gyártási költsége várhatóan tovább emelkedik. Shanghai alumínium tesztelni fogja az első vonal nyomását 15000 jüan / tonna.